Limondan Kurabiye

Standard

2013’ün son günlerinden herkese merhaba! 🙂 Yazın sonunda yaptığım ama arşivde bekleyip duran bir tarifi bu özel günlerde sizinle paylaşmak istedim. Ekşi sevenlerin asla kaçırmaması gereken bir tarif bu. 🙂 İlk denemem olduğu için bir sonraki sefere ufak değişiklikler yapacağım, zira kreması benim için bile fazla ekşi oldu. 🙂 Geçelim tarife.

Image

Kurabiye hamuru için malzemeler:

  • 200 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet limonun kabuk rendesi
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

Limonlu kremanın malzemeleri:

  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuk rendesi
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 çorba kaşığı labne peyniri

Yapılışı:

1)Öncelikle kurabiye hamurunu yapalım.

Oda sıcaklığındaki margarini pudra şekeri ile birlikte bir çırpma kabına koyalım ve krema kıvamına gelene dek çırpalım. İçine limon kabuğu rendesi, limon suyu, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Azar azar un ilave ederek yoğuralım. Kulak memesinden daha sert kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edelim. Hazır olan hamuru streç filme sararak 30 dakika buzdolabında bekletelim. Dolaptan aldığımız hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açalım. Tercihen yuvarlak bir kalıpla ya da çay bardağının ağız kısmıyla hamurdan parçalar keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirelim.

2)Bu esnada kremayı yapalım.

Un, nişasta, şeker, yumurta ve sütü orta boy bir sos tenceresinde orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirelim. Koyu bir kıvam almaya başlayınca sıvı yağ, limon kabuğu, limon ve şekerli vanilini de ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya başlayınca ocaktan alarak içine labne peynirini ekleyelim ve çok az çırpalım. Kremamız hazır.

3)Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca iki tane kurabiye arasına kremadan sürerek servis tabağına alalım. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra soğuk servis edebiliriz. Özellikle yaz aylarında bu soğuk kurabiyeyi çok seveceksiniz! 🙂 Afiyet olsun. 🙂

Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s