Havuçlu Tarçınlı Kek

Standard

Bugün okullar açıldı, bir kez daha ilk gün sendromu yaşıyorum yani. Seneye kısmetse son kez yaşayacağım  bu duyguyu. 🙂 Yazın son günlerine doğru yaptığım ancak sürekli gezmekten bir türlü paylaşma fırsatı bulamadığım bir tarifi ekliyorum bu akşam. Umarım sizler de dener ve keyfini çıkarırken beni hatırlarsınız.

Image

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet orta boy havuç
  • Bal

Yapılışı:

Havuçları güzelce yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz. Daha sonra yumurta ile toz şekeri 5 dakika boyunca çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Üzerine un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Hamur kıvamına gelen karışıma tarçın ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Son olarak rendelediğimiz havucu ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Yağlanmış kalıba ya da borcama karışımı boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkınca ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan keki dilimliyoruz. Servis etmeden önce üzerini bal ile süslüyoruz. Afiyet olsun. =)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s