Tavada Waffle

Standard

Herkesin muhakkak spesiyal tarifleri bulunur. Benim spesiyalim de (bizim evde en azından) bu. Bugün sizlere waffle hamuru tarifi vereceğim. Waffle aletimiz olmadığından ötürü yıllar önce tavada yaparak başlamıştım bu tarife. Bir kaç kez tost makinasında da denesem, tavada daha başarılı olduğumu görünce bundan vazgeçtim. Bir gün waffle cihazına sahip olursam o şekilde de yapabilirim tabi. Ama tavada pişmesi de lezzetinden bir şey eksiltmiyor. Önemli olan hamurunun lezzetli olması. Waffle yapmanın güzel yanlarından biri de üzerini dilediğiniz gibi süsleyebiliyor olmanız. Bu kısmı size bırakarak hamurun tarifini veriyorum. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağından biraz eksik un

Yapılışı:

Yumurtaların sarısı ile aklarını ayırıyoruz. Sarıları geniş bir çırpma kabına, akları ise daha küçük bir çırpma kabına ekliyoruz. Yumurta akının olduğu kaba, şekerli vanilinin yarısını döküyoruz ve 5 dakika kadar çırpıyoruz. Kar beyazı hale gelince çırpmayı bırakıyoruz. Yumurta sarısının olduğu kaba ise toz şekeri ekleyip 2-3 dakika, rengi açılana dek çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve sütü de ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Tuz, kabartma tozu ve kalan şekerli vanilini de ekleyerek çırpıyoruz. Daha sonra da unu ekliyoruz ve çırpıyoruz. Kar beyazı haline gelmiş yumurta akı – şekerli vanilin karışımını bozmamaya dikkat ederek hamur karışımına ekliyoruz. Tahta bir kaşık yardımıyla dışardan içeriye doğru dikkatlice ve yavaşça karıştırıyoruz ki köpükler bozulmasın. Hamurumuz hazır. Elde ettiğimiz waffle hamuru kek hamurundan biraz daha cıvık, krep hamurundan ise bir miktar daha koyu olmalı. Pratik waffle hamurumuz hazır. Bundan sonra pişirme kısmında eğer waffle cihazınız varsa onun özelliklerine göre pişirebilirsiniz. Ancak cihazınız yoksa benim gibi tavada krep pişirir gibi pişirebilirsiniz. Orta boy bir yapışmaz tavayı orta ateşte iyice kızdırarak hiç yağ eklemeden pişirmek yeterli olacaktır. Bir yüzü pişen waffle kolayca tavadan ayrılacaktır, ancak yanmaması için dikkatli olmanız gerekir. Üzerine istediğiniz çikolata türünü ve istediğiniz türde meyveleri ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. =)

 

Notlar:

  • Bu ölçülerle yaklaşık 9 adet orta boy waffle elde ettim.
  • Waffle hamurlarının üzerine çikolata olarak Sarelle’nin çikolatalı fındık kremasını sürdüm. Meyve olarak da muz ve şeftali kullandım.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s