Fransız Bisküvisi

Standard

Yine bol bol mutfakta geçirecek vaktimin olduğu, ancak hiçbir tarifi beğenmediğim o kısır döneme geldim. Bunu basit ama lezzetli bir tarifle sona erdirip, bundan sonra daha yeni şeyler denemeyi umuyorum. 🙂 Bu vereceğim tarif ise bazı yerlerde kurabiye olarak geçse de, bu ismi daha havalı bulduğum için bu şekilde paylaşmak istiyorum. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 200 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (miktarı siz ayarlayın)

Yapılışı:

Öncelikle margarin, yumurta akı ve pudra şekerini yoğurma kabına alarak bir miktar karıştırıyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekliyoruz. Burada önemli olan nokta, un miktarı yapan kişiye göre değişeceği için başlangıçta 3 su bardağı kadar un koyup, daha sonra eklemeye devam edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru 1-2 cm inceliğinde olacak şekilde merdane yardımıyla açıyoruz. İstediğimiz bir kalıp ile kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp dinlendiriyoruz. Dilerseniz pudra şekeri ya da tarçın ile süsleyebilirsiniz, ancak ben bisküvi gibi olması için sade bırakmak istedim. Afiyet olsun. =)

Not:

  • Bu tarife göre 32 adet bisküvi elde edebilirsiniz.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s