Nişastalı Kek

Standard

Bahar havası İzmir’e yavaş yavaş gelmeye başladı. Hoş bu kış pek soğuk yaşamadık İzmir’de, özellikle geçtiğimiz seneyi düşünürsek… Ben de enerji dolu hissetmeye başlıyorum kendimi bu güzel havalarla birlikte. Aslında fotoğraflarını beğenmediğim tarifleri paylaşmayı pek tercih etmiyorum, ancak bu güzel tarifi paylaşmadan edemedim. 🙂 Fotoğraftaki kısırın da tarifini yeniden yaptığım yakın bir zamanda eklesem fena olmaz sanırım. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alıyoruz. Mikserle yaklaşık 5 dakika, beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz. Ayçiçek yağı, nişasta, un, kabartma tozu ve sütü de sırasıyla ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha çırpıyoruz. Fırını 160 dereceye ayarlayıp, ısınmasını sağlıyoruz. Bu arada kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirip kenarlarını da margarin ile yağlıyoruz. Kek harcını kalıba döküyoruz ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-45 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. =)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s