Vişneli Muffin

Standard

Hazır okuldaki sınavlar biraz ara vermişken ben de kolları sıvayıp bir şeyler yapayım dedim. Ne yapsam diye düşünürken, buzlukta bekleyen vişneler aklıma geldi. Tart ve muffin arasında gidip gelirken muffin yapmakta karar kıldım. Ancak daha geniş bir zamanımda tartı da denemek istiyorum.

Bahar bir an önce gelir artık umarım, kış beni depresif hale getiriyor. Ama bu güzel muffinlerle yazdan kalma bir gün yaşayabilirsiniz, kendi içinizde en azından. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Yapılışı:

Oda sıcaklığına getirdiğimiz yumurtaları çırpma kabına kırıyoruz. Üzerine toz şekeri ekleyip yaklaşık 5 dakika yüksek devirde çırpıyoruz. Beyazlaşan karışıma süt ve sıvı yağı da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini de ekleyip çırparak kek hamurunu elde ediyoruz. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarırken elimizle kabaca parçalara ayırıyoruz. Vişnelerin 3/4 su bardağını hamura ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Kalan 1/4 su bardağı vişneyi de muffinlerin üzerlerine dağıtıyoruz. 180 derecede üzerleri kızarana dek, yaklaşık 40 dakika, pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🙂

Not:

  • Verilen ölçülerle yaklaşık 13 adet muffin çıkıyor. 
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s