Ev Yapımı Sürülebilir Krem Çikolata

Standard

Mutlu yıllar herkese! 🙂 2013’le ilgili olarak tüm iyi dilekleriniz gerçekleşsin umarım. Her yıl biraz daha yaşlanıyoruz, bu yıla biraz karamsar başladım ama güzel devam etmesini diliyorum. Kendi adıma zamanın çok hızlı akmadığı, bir yerlere koşturup durmayacağım, hayatı daha doya doya yaşayacağım bir yıl olmasını da temenni ediyorum. 🙂 Sizlere şimdi çok güzel bir tarif vereceğim. Bunu bir kaç arkadaşıma yılbaşı hediyesi olarak da verdim, birazını da eve ayırdım bence çok güzel oldu. Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum, tabi sabırlı iseniz. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 150 gram çiğ fındık
  • 175 gram sütlü çikolata
  • 175 gram bitter çikolata
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1/2 paket şekerli vanilin

Yapılışı:

Fındıkları minik bir fırın tepsisine yayıyoruz. 180 derecede yaklaşık 10 dakika kadar kavuruyoruz. Kavrulduklarını kokusundan da anlayacağınıza eminim. 🙂 Fırından aldığımız kavrulmuş fındıkları vakit kaybetmeden temiz bir bez arasına koyup hafifçe üstlerine bastırıyoruz ve böylece kolaylıkla kabuklarından arındırıyoruz. Daha sonra kabuklarını da soyduğumuz fındıkları mutfak doğrayıcısına ekliyoruz. Doğrayıcıyı çalıştırmadan önce kaynamış su dolu bir tencereye suya temas etmeyecek şekilde bir kap ekliyoruz ve bu kabın içine de küçük küçük kırdığımız çikolataları koyuyoruz. Yani ben mari usulü eritiyoruz. Esas iş doğrayıcıyı çalıştırdığımızda başlıyor. Doğrayıcı çalıştırdığımızda fındıklar önce toz haline gelecek. Eğer sabırlı olup, doğrayıcı sürekli çalıştırırsak önce fındık ezmesi, daha sonra da fındık kreması kıvamına ulaşabiliriz. Mümkün olduğunca pürüzsüz bir kıvam elde edebilmemiz çok önemli. Bu kıvama geldiğimizde pudra şekeri, kakao, şekerli vanilin ve sıvı yağı da ekleyip doğrayıcıyı bir miktar daha çalıştırıyoruz. Ben mari yöntemi ile erittiğimiz çikolataları da bu karışıma ekleyip bir miktar daha karıştırıyoruz ve krem çikolatamız hazır. Güzel bir kavanoza koyup dilerseniz kendinize saklayabilir, dilerseniz sevdiklerinize güzel bir hediye verebilirsiniz. Karar size kalmış. 🙂 Afiyet olsun.

Notlar:

  • Tarifte sıvı yağ değil de fındık yağı yazıyordu. Ancak ben ayçiçek yağı kullanmak durumunda kaldım. Benim krem çikolatam bir miktar koyu kıvamlı oldu, hatta annemlere verdiğim epey dondu. Bu nedenle fındık yağı kullanmanız daha yerinde olacaktır.
  • Fındıklar fırından çıkar çıkmaz ne kadar çabuk doğrayıcıdan geçerse, krema kıvamına ulaşmanız o kadar kolay olacaktır. Çünkü fındıklar sıcakken yağını daha kolay verirler.
Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s