Kabak Soteli Hamburger Köftesi

Standard

Uzun bir aradan sonra hamur işlerine ara veriyorum ve güzel bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Bugün “Amerika’ya yemek yapmayı öğreten kadın” sıfatıyla bilinen, sevgili Julia Child’ın 100. doğum gününü kutluyoruz. Google da buna sessiz kalmamış ve güzel bir jest hazırlamış. Ben de bu tarifi Julia Child için paylaşıyorum. 🙂 Julia Child pek çok kişiye olduğu gibi bana da ilham olan bir isim. 🙂 Kendisinin hakkında bir şeyler öğrenmek isterseniz “Julie & Julia” kitabı okuyabilir, ya da aynı isimli filmi izleyebilirsiniz. Filmi izledim, kitap da listemde okunmayı bekliyor.

Image

Bu kısa girişten sonra tarife geçmek istiyorum. Tarif yeni aldığım bir kitaptan, yakında ayrıca bu kitapla ilgili de bir yazı paylaşacağım sizlerle. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 2 adet beyaz kabak

Yapılışı:

Çukur bir yoğurma kabına kıymayı koyuyoruz. Üzerine ufaladığımız ekmek içini ekliyoruz. Eğer buzlukta hazır ekmek içiniz varsa, oda sıcaklığına geldikten sonra onu da ekleyebilirsiniz. İrmik, yumurta, kekik, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar yoğurduktan sonra köfte harcından mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar koparıyoruz ve bunları elimizde ince bir şekilde yassılaştırıp bir tepsiye ya da tabağa diziyoruz. Bu köftelerin üzerini streç ile kaplayıp buzdolabına koyuyoruz ve bir süre dinlenmelerini sağlıyoruz. Köfteler dinlenirken kabaklarımızı hazırlayabiliriz. Kabakları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını ince bir şekilde soyuyoruz. Daha sonra soyulmuş kabakları jülyen usulü doğruyoruz. Bu aşamanın ardından köftelerimizi buzdolabından çıkarıyoruz. Izgarada, ızgara özelliği olan tost makinesinde ya da hafifçe yağlanmış tavada orta ateşte olacak şekilde pişiriyoruz. Ben tost makinesini tercih ettim, daha pratik oldu. Tost makinesinin plakalarını da hafifçe yağlamayı ihmal etmiyoruz ama. Köfteler pişerken, bir yandan da bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıyoruz ve kabaklarımızı ekleyip, güzelce soteliyoruz. Kabaklar iyice yumuşadığında üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz. Pişen köftelerimizi tabağa alıp, üzerine de sotelenmiş kabaktan koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun. 🙂

Reklamlar

2 responses »

  1. Sunum konusunda biraz amatörüm hala, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Tabi, fotoğraf makinasının kalitesi de önemli bu konuda. Emin olun lezzeti çok güzeldi ama. 🙂

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s