Erik Marmelatlı Kek

Standard

Marmelatımız fazla gelince ne yapalım ne yapalım diye düşünüyordum. Bu tarifi buldum ve hemen uygulamaya geçtim. Ben çok beğendim, zaten kekin her türlüsünü severim. 🙂 O zaman tarifimize geçelim hemen.

Image

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 kupa şeker (Nescafe kupası kullandım)
  • 1/2 kupa sıvı yağ
  • 1/2 kupa süt
  • 2 kupa un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1/2 kupa erik marmelatı (dilediğiniz başka marmelatlardan da ekleyebilirsiniz)

Yapılışı: Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpma kabımıza kırıyoruz. Daha sonra üstüne toz şekeri ekleyip, krema kıvamına gelene kadar, yaklaşık beş dakika mikserle çırpıyoruz. Ardından yavaşça sıvı yağı ve oda sıcaklığındaki sütü ekliyoruz. Bir süre de böyle çırptıktan sonra unumuzu eleyerek karışımımıza ekliyoruz. Hemen ardından kabartma tozu ve şekerli vanilini de ekleyip, bir süre de böyle çırpıyoruz. Kek hamurumuz hazır. Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz. Kekimizi pişireceğimiz kalıbı yağlıyoruz, ben borcam tercih ettim ancak kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Hamurumuzu kalıba döktükten sonra, üzerine marmelatı gelişigüzel bir şekilde döküyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz yarıklar da marmelatın zamanla aşağıya doğru inmesi sonucu oluştu ve çok da güzel oldu bence. 🙂 Daha sonra kalıbımızı fırına yerleştiriyoruz ve belirtilen sıcaklıkta yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Fırının özelliğine göre üstü renk değiştirince kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Afiyet olsun. 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s