Taze Soğanlı Krep

Standard

Uzun zamandır yazamıyorum, sınavlar bir türlü bitmedi. Ama tatile az kaldı, yepyeni paylaşımlarla burada olacağım çok yakında. Bugün ise sizlere pazar sabahı kahvaltılarınızı daha da renkli hale getirecek bir tarif vereceğim. Pratik ve bir o kadar da lezzetli bir krep tarifi için malzemelerimize geçelim dilerseniz. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Öncelikle taze soğanımızı güzelce yıkayalım. Daha sonra yeşil kısmından bir miktar kesip, kalan kısmını doğrayalım. Yumurta ve sütü çırpma kabımıza alıp bir kaç dakika çırpalım. Daha sonra unumuzu ve tuzumuzu ekleyerek, krep hamurumuzu elde edelim. Doğradığımız taze soğanları da ekledikten sonra, kreplerimizi pişirebiliriz. Teflon tavamızı çok az sıvı yağ ile yağlayıp, havlu kağıt yardımı ile yağı tüm tavaya yayalım. Tavamızı orta ateşte kızdırdıktan sonra, bir kepçe yardımıyla tavanın ortasına hamurumuzdan bir kepçeye yakın dökelim. Hamuru tüm tavaya yayarak arkalı önlü bir kaç dakika pişirelim. Servis tabağımıza alıp, peynir-reçel ya da peynir-bal ikilileriyle midemize gönderelim. 🙂

Afiyet olsun.

Notlar:

  • Hamurumuzun kıvamı kekten daha cıvık olacak. Bu önemli bir nokta.
  • Süt ve yumurtayı oda sıcaklığına getirdikten sonra çırparsak, daha iyi bir hamur elde edebiliriz.
  • Buradaki malzemeler 2 kişi için, orta boyda 4 tane krep çıkıyor. Ona göre miktarları artırabilirsiniz.
Reklamlar

2 responses »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s