Fırında Kremalı Patates

Standard

Yaz mevsiminin başlaması gereken ancak hala yağmurların devam ettiği şu günlerde, ben de fırın yemekleri yapmaya devam ediyorum. Her zaman yeni şeyler denemeyi seven biri olarak, bu kez çok lezzetli bir tarif elde ettim. Et yemeklerinin yanına yapabileceğiniz gibi, sıcak bir yaz gününde ana yemek olarak da tüketebileceğiniz bir fırın yemeği var huzurlarınızda. 🙂 Yapımı son derece basit, yemesi ise bir o kadar keyifli olan yemeğimizin tarifiyle baş başa bırakıyorum sizleri. 🙂

Image

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı iri rendelenmiş kaşar ya da yağlı İzmir tulumu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkıyoruz. Kabuklarını mümkün olduğunca ince bir şekilde soyduktan sonra, halka halka dilimliyoruz. Dilimlerimiz ne kadar ince ve birbirine eşit olursa, patatesimiz de o kadar kısa sürede ve kolayca pişer. Zeytinyağı ile tabanını yağladığımız borcamımıza patateslerimizi balık sırtı tabir edilen şekilde (fotoğraftaki gibi) diziyoruz. Tuzumuzu bu aşamada patateslerin üzerine ekliyoruz, diğer baharatları en son ekleyeceğiz. Kremamızı ise dilerseniz çırparak, dilerseniz çırpmadan direkt kutusundan sıkarak patateslerimizin üzerine yayıyoruz. Peynirlerimizi de eşit aralıklarla serpiştirdikten sonra sıra geldi baharatlarımızı eklemeye. 🙂 Listedeki baharatlar dışında da sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz, çünkü bir yemeğin asıl güzelliği içindeki baharatlardan geçer. Bu tarife ek olarak kimyon ya da köri de eklenebilir. 🙂 Baharatlarımızı da döktüğümüze göre, sıra geldi pişirmeye. 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika kadar, üzerleri kızarana kadar pişirdiğimiz patateslerimiz yememiz için bizleri bekliyorlar artık! 🙂 Afiyet olsun. =)

Notlar:

  • Patatesleri eşit kalınlıkta dilimlemek çok önemli. Farklı boyutlarda dilimlediğimizde, ince olanlar erkenden pişerken diğerleri çiğ kalacaktır.
  • Zeytinyağı miktarınızı da peynirinizin yağ oranına göre azaltabilirsiniz, aksi takdirde çok yağlı bir yemek ortaya çıkabilir.
Reklamlar

7 responses »

  1. Mert’in yaptığım ve çok lezzetli bulduğum ilk tarifidir. 🙂 Yapımı gayet basit ve yormuyor, yaz kış yenilebilir türden. Sıcaklarda ağır, soğuklarda hafif kaçmayan kilo aldırmayan tarifidir. Hergün olsa yerim ancak patatesin içindeki şekeri düşününce geleceğim için yemiyorum. Yoksa yapcam hani 🙂

    Saol Mert!

  2. Bugün yine yaptım, yine yedik, yine çok güzel oldu:) Fazla patates doğramışım, 2. katta çıktım üstüne, öyle de çok güzeldi.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s