Körili Tavuklu Salata

Standard

Son zamanlarda yeni şeyler denemeye fırsatım olmasa da, klasik ancak pratik olan tarifleri sizlerle paylaşmam için hiçbir sakınca yok. 🙂 Salata yapmak kolay gibi görünse de, bence lezzetli bir salata yapmak için biraz vakit ve emek harcamak gerekiyor. Bugün sizlerle paylaşacağım tarif, pek zor bir tarif değil esasında. Çünkü bu salatanın sosunu fazla kalorili yapmak istemedim. Madem salata yiyoruz, kaloriye boğmanın anlamı yok, değil mi? 🙂 Sözü fazla uzatmayalım da tarifimize geçelim isterseniz.

Image

Malzemeler:

  • 5 – 6 yaprak iceberg marul
  • 1 adet havuç
  • 2 adet küçük boy salatalık
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır (isteğe bağlı)
  • Bir tutam dereotu
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy domates (ben domates sevmediğim için kullanmadım)
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • Tavukları pişirmek için çok az zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle tavuklarımızı hazırlayarak başlayalım. Tavuğumuzu güzelce yıkadıktan sonra, küp şeklinde doğruyoruz. Tavuklarımızın üzerine bir tutam köri döküp, elimizle tüm tavukların baharatla karışmasını sağlıyoruz. (Bu aşamadan sonra bir süre tavuklarımızı bekletirsek eğer baharatın daha iyi işlemesini sağlarız, ancak genelde vakit yokluğundan bu aşamayı kısa tutmak zorunda kalıyorum.) Teflon tavamızı ocağa koyup, bir kaç damla yağımızı döküyoruz ve bir kağıt havlu yardımıyla bütün tavanın yağlanmasını sağlıyoruz. Kızgın tavaya, bekletebildiğimiz kadar beklettiğimiz tavuklarımızı atıyoruz. Tavuklarımızı sürekli karıştırmamamız gerekiyor ki, rahat rahat pişsinler. Ara ara karıştırmamız yeterli olacaktır. Bu sırada bir yandan da salata malzemelerimizden salatalık ve marulu doğruyoruz, havucu rendeliyoruz. Tavuklarımız iyice sararana dek pişirmeye devam ediyoruz. Tavuğumuz tavaya bir miktar su verecek öncelikle. Bu suyu geri çekmeye başladığında karabiber, tuz ve bir miktar köri daha ekliyoruz. Bir süre daha pişirip, yumuşak bir et elde ediyoruz. Salata kabına aldığımız marul, salatalık, havuç ve isteğe bağlı olarak mısır ve domatesi güzelce karıştırıyoruz. Küçük bir kase veya soslukta zeytinyağı ve sıktığımız yarım limonun suyunu karıştırarak salatamıza döküyoruz. Sosu yedirdikten sonra tavamızdaki tavukları da salatamızın üzerine serpiştiriyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun. 🙂

Notlar:

  • Salata sosu olarak daha farklı soslar da kullanabilirsiniz, ancak tavuğun yanında bir de sos kullanmak istemedim. Hem daha az kalori alalım, hem de yemeğimizin yıldızı tavuk olsun diye düşündüm. 🙂
  • Salata sosumuzun, salatamıza daha iyi işlemesi için sebzelerimizin mümkün olduğunca kuru olması daha iyi olur. Yıkadıktan sonra mutlaka kurutmalıyız sebzeleri.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s